EIKENvakman

Zoekresultaten voor ""
Filters
Geen producten gevonden...

Oude eiken balk & plank - Verouderde balken & planken van rustiek eikenhout (ad 20-25%)

Oude / verouderde eiken balken & planken bestelt u direct online voor een scherpe prijs bij EIKENvakman.nl. Oud eikenhout voor binnen realiseert een unieke uitstraling, waarbij robuust, stoer en industrieel gecombineerd worden met sfeervol, natuurlijk en sfeervol. Wanneer u op zoek bent naar die bijzondere uitstraling van 'oud eikenhout' met de kwaliteit en de prijs van 'nieuw eikenhout', dan zijn de verouderde eiken balken en planken van EIKENvakman.nl echt iets voor u. In eigen beheer worden eiken balken en planken ambachtelijk met de hand verouderd, waarbij u de keuze heeft uit 3 'verouderingsmethoden'. Een oude eiken balk en plank wordt altijd geschaafd en geborsteld. Daarnaast kan dit kan uitgebreid worden met roken, voor die donkere oud eikenhout kleur en eventueel ook nog een behandeling met whitewash en olie. Prachtige 'oude' eiken balken & planken bij EIKENvakman.nl: In verschillende maten verkrijgbaar, ambachtelijk verouderd & direct online voor een scherpe prijs!

Verouderd versus 'echt oud eikenhout'.

De unieke uitstraling van 'echt oud eikenhout' is prachtig, enorm populair en erg gewild. Dit heeft geresulteerd in een enorme prijsstijging en daar komt nog eens bij dat de voorraad van echt oud eikenhout niet oneindig is, de prijs blijft dus alleen maar stijgen, levertijden nemen toe en de keuze en kwaliteit nemen af. Om toch te kunnen genieten van de bijzondere uitstraling van oud eikenhout is het verouderen van eikenhout een ideale optie. Zo krijgt u een oude eiken plank / balk met de look van oud eikenhout, maar dan voor een scherpe prijs en tevens bent u verzekerd van topkwaliteit!

Een ruime collectie verouderde eiken balken. 

Wanneer u op zoek bent naar een bijzonder accent in uw woning, is een oude balk van EIKENvakman.nl zeker het overwegen waard. Waar u de verouderde balken ook voor zult gebruiken, ze zullen altijd de eyecatcher van uw ruimte worden. Deze prachtige balken worden met name gebruikt voor zichtbaar constructiewerk binnenshuis, veelal voor de woonkamer en de keuken. Daarnaast zijn deze balken erg populair als haardschouw, of als (basis)materiaal voor een bijzonder interieur object en/of meubelstuk. Wat uw wensen ook zijn, met de verouderde balken van EIKENvakman.nl bent u verzekerd van unieke eiken balken met een bijzondere uitstraling.

Op het gebied van afmetingen heeft u de keuze uit de meest gebruikte rechthoekige en vierkante eiken balken, van 45x60 mm tot 300x300 cm. Voor een vaste (en scherpe!) meerprijs leveren wij uw oude eiken balk precies op maat haaks gezaagd, wel zo handig! 

Oude eiken planken bij EIKENvakman.nl.

Bij EIKENvakman.nl vindt u een gerichte collectie verouderde eiken planken. Hierbij is bewust gekozen voor de meest gebruikte geschaafde eiken plank afmeting, met een dikte die geschikt is voor het handmatig schaven van de plank; De eiken plank geschaafd 28x190 mm. Deze geschaafde plank van rustiek eikenhout wordt in eigen beheer verouderd, waarbij u de keuze heeft uit drie 'verouderingsmethoden'. Een gerichte collectie van 3 oude eiken planken dus, die u direct online eenvoudig kunt bestellen in een lengte van 100, 150, 200, 300 en 400 cm. 

LET OP: Oude eiken plank / balk van rustiek ad 20-25% eikenhout. 

Om misverstanden te voorkomen vinden wij het erg belangrijk om duidelijk te vermelden dat onze verouderde eiken balken, planken & eiken sokkels aangedroogd (ad) rustiek eikenhout betreffen met een vochtpercentage van circa 20 - 25%. Normaal gesproken wordt ad eikenhout 20-25% met name voor buiten gebruikt. Omdat onze oude eiken planken & balken juist vooral binnen toegepast worden vermelden wij hierbij duidelijk aangeven dat dit GEEN gedroogd eikenhout betreft. Onze verouderde eiken planken en balken zullen bij gebruik binnenshuis altijd nog gaan werken, oftewel inkrimpen, scheuren, vervormen). Houdt hier dus rekening mee!

Ambachtelijk eikenhout verouderen in eigen beheer. 

Het verouderen van uw eiken balken en/of planken wordt door EIKENvakman.nl in eigen beheer uitgevoerd, door ervaren houtbewerkers. Met een 3-tal verouderingstechnieken zorgen wij voor een levensechte 'oude eiken' balk en plank van topkwaliteit rustiek Europees eikenhout. De basis is altijd aangedroogd / natuurgedroogd eikenhout 20-25%. Vervolgens worden de (spin)kanten met de hand geschaafd. Dit zorgt voor een rustieke en natuurlijke vormgeving. Vervolgens wordt het eikenhout met de hand (op)geborsteld. Hierbij wordt het zachte hout op het oppervlakte verwijderd, zodat de houtnerven duidelijker geaccentueerd worden, voor een balk / plank met mooie accenten en tekeningen.

Het schaven & opborstelen (met de hand) vormt de basis van onze oude eiken producten en tevens de 1e verouderingsmethode. Bij de 2e verouderingsmethode wordt het schaven en borstelen uitgebreid met roken. Uw balk / plank wordt in eigen beheer 'gerookt' met ammoniak. De ammoniak wekt een reactie op bij het looizuur in het eikenhout, waardoor het verouderingsproces versnelt. Het eindresultaat van dit proces is het verkrijgen van die mooie donkere 'oude eikenhout kleur'. Bij de 3e verouderingsmethode wordt het geschaafde, geborstelde en gerookte eikenhout behandeld met whitewash en olie. Allereerst wordt de whitewash aangebracht. Nadat de whitewash enige tijd in heeft kunnen trekken wordt alle whitewash, nog aanwezig op het oppervlakte, weer verwijderd. Hierbij blijft de whitewash dus met name in de nerven achter. Vervolgens wordt de balk behandeld met olie, voor een mooie egale afwerking.

LET OP: U vindt op eikenvakman.nl uiteraard ook een prachtige collectie eiken bladen en eiken tafelbladen die verouderd zijn, hierbij zijn met name de geborstelde & gerookte varianten erg populair!

© Copyright 2024 EIKENvakman - onderdeel van Roca Online B.V.
Manage cookies