EIKENvakman

Zoekresultaten voor ""
Filters
Geen producten gevonden...

Eiken blad - Bladen van eikenhout voor een TV meubel, bureau, bijzet / salontafel, kast, wandplank, schap, etc.!

Altijd een eiken blad naar wens bij EIKENvakman.nl! Bij EIKENvakman.nl vindt u een prachtige collectie eiken bladen die door ervaren houtbewerkers met zorg & precies voor u op maat vervaardigd worden. Onze eiken bladen worden altijd gemaakt van topkwaliteit geschaafde eiken planken die met de hand ambachtelijk verlijmd, geschaafd en eventueel nog 'nabewerkt' worden. Naast de keuze tussen rustiek, foutvrij en extra rustiek eikenhout, kunt u ook kiezen uit diverse 'afwerkingen' van uw eiken blad. Wat uw wensen ook zijn, bij EIKENvakman.nl vindt u altijd een eiken blad naar wens: Direct online, altijd op maat, voor de beste (online) prijs & snel bij u thuis geleverd!Een topcollectie eiken bladen bij EIKENvakman.nl.

EIKENvakman.nl is gespecialiseerd in eiken bladen en eiken tafelbladen, vandaar dat wij een bijzondere online collectie samengesteld hebben met 'voor ieder wat wils'. Topkwaliteit eikenhout, ambachtelijk vakmanschap, maatwerk en een scherpe prijs staan hierbij centraal. Binnen onze eiken bladen collectie kunt u kiezen uit drie 'soorten' eikenhout, namelijk rustiek eikenhout, foutvrij eikenhout en 'extra rustiek' eikenhout. Daarnaast heeft u de keuze uit diverse 'diktes' waaronder 2 cm, 3 cm, 4 cm en 6 cm.

Naast de 'basis afwerking', namelijk geschaafd & onbewerkt kunt u kiezen voor diverse afwerkingen van het blad, waarmee uw eiken blad voorzien wordt van een bijzonder accent. Bij EIKENvakman.nl kunt u kiezen uit een geborsteld, gezandstraald en fijnbezaagd eiken blad. Zoekt u specifiek naar een (rustiek) eiken blad waarbij de noesten al gevuld zijn, of een eiken blad dat al mooi gelakt / geolied wordt geleverd? Bekijk dan onze gerichte collectie eiken bladen waarbij dit mogelijk is onder 'afwerking'. Wat uw wensen ook zijn, bij EIKENvakman.nl slaagt u altijd in uw zoektocht naar een prachtig eiken blad op maat! 

Ambachtelijk verlijmde eikenhout bladen bij EIKENvakman.nl.

Uw eiken blad wordt door ervaren houtbewerkers (vakmannen!) met zorg en vakmanschap op maat gemaakt. Al onze eiken bladen wordt gemaakt van geschaafde planken kunstmatig gedroogd (kd) 8-12%. Dit vochtpercentage is speciaal geschikt voor binnengebruik waarbij het eikenhout nauwelijks meer zal werken. Deze planken worden met ambachtelijk (met de hand) verlijmd tot een mooi eiken blad. Het blad krijgt vervolgens de tijd om te rusten, waarbij al het vocht dat vrijkomt door het lijmen uit het blad kan trekken. Vervolgens wordt het blad als geheel nogmaals geschaafd. Onze bladen worden normaal gesproken onbehandeld en met lichte korrel (finish) geschuurd aangeleverd, oftewel behandelklaar! 

Bladen van rustiek of foutvrij eikenhout.

Bij het selecteren van een eiken blad dat precies past bij uw specifieke wensen is de keuze uit rustiek eikenhout en foutvrij eikenhout cruciaal. Rustiek eikenhout (zichtzijde B-kwaliteit) - veruit de meest verkochte eikenhout soort bij EIKENvakman.nl - bevat noesten, scheurtjes en takjes en staat bekend om haar mooie, natuurlijke en levendige uitstraling. Bij rustiek eikenhout heeft u bij de meeste eiken bladen van EIKENvakman.nl de optie om te kiezen voor 'noesten openlaten' of 'noesten vullen'. Indien u kiest voor gevulde noesten zullen de (grove) open noesten en oneffenheden zoals scheuren opgevuld worden met 2 componenten 'vloeibaar hout' in de kleuren licht eiken of zwart. Op de product detailpagina van onze rustieke eiken bladen vindt u de mogelijkheden en kunt u uw wensen eenvoudig aangeven. 

Foutvrij eikenhout (zichtzijde A-kwaliteit) is eikenhout zonder noesten en scheuren. Een blad van foutvrij eikenhout oogt wat rustiger en is ook qua structuur en levendigheid wat 'egaler'. Een blad van foutvrij (A-kwaliteit) eikenhout is tevens wat duurder in vergelijking met rustiek eikenhout. In onderstaande video ziet u in een oogopslag het verschil.

Impressie: Het verschil tussen foutvrij en rustiek eikenhout.

Verschil tussen foutvrij en rustiek eiken

 

Wilt u echt voor een natuurlijke & robuuste uitstraling gaan? Dan is 'extra rustiek' zeker het overwegen waard. Bij extra rustiek eikenhout komen grote(re) open noesten en (hart)scheuren voor, maar ook kan ingesloten hart en spintranden voorkomen. Dit resulteert in een bijzonder levendig eiken blad met een stoer accent. 

Een eikenhouten blad met diverse 'afwerkingen'. 

Bij EIKENvakman.nl kunt u kiezen uit diverse 'afwerkingen' van uw eiken blad. De afwerking is zeer bepalend voor de uiteindelijke 'look' van uw blad. De afwerking die het meest gekozen wordt is uiteraard 'geschaafd & onbewerkt', maar speciaal voor diegene die op zoek is naar een 'bijzonder eiken blad' bieden wij diverse afwerkingen aan, die zorgen voor een eiken blad met een bijzonder accent. Zo kunt u kiezen voor het (op)borstelen van uw blad, waardoor de houtnerven extra duidelijk zichtbaar worden, en het roken van uw blad, waardoor het blad die mooie donkere 'oude eikenhout kleur' krijgt. Het zandstralen van uw eiken blad zorgt voor een bijzonder robuust accent en met de fijnbezaagde afwerking gaat u voor een ruwe en natuurlijke uitstraling. 

TIP: Houdt met de afwerking altijd rekening met de gewenste toepassing. Een fijnbezaagd eiken blad is in combinatie met een 'lak / olie' in kleur niet ideaal, aangezien dit veelal in de diepe(re) zaagsneden achterblijft. Dit geldt natuurlijk ook voor de keuze in eikenhout soort / kwaliteit. Zo is een extra rustiek blad met open noesten prachtig als wandplank of TV meubelblad, maar als blad voor een bijzettafel waar bijv. vaak aan gegeven minder praktisch. Twijfelt u of een specifieke afwerking geschikt is voor de door u gewenste toepassing? Neem dan contact met ons op, onze medewerkers zijn u graag van dienst met een gericht advies! 

Trendy: Een eiken TV meubelblad / meubelplank.

Een mooi & sfeervol eiken blad is tegenwoordig enorm populair als TV meubelblad / meubelplank. Vaak wordt als basis een eenvoudig en modern wit TV meubel gebruikt, waar een mooi eiken blad op wordt geplaatst, met een sfeervol & hip TV meubel als eindresultaat! Bij EIKENvakman.nl vindt u altijd een passend eiken blad voor uw TW meubel. Onze eiken bladen kunnen - top op de millimeter - op maat besteld worden, zodat u zeker weet dat het eiken blad precies past bij / op uw TV meubel.

TIP: Aangezien de meeste mensen juist een natuurlijk en robuust accent willen realiseren in combinatie met een modern TV meubel, wordt veelal gekozen voor een eiken blad van rustiek / extra rustiek eikenhout met de 'noesten open'. Omdat een TV meubelblad / meubelplank niet intensief gebruikt wordt, zoals bijvoorbeeld een eiken tafelblad, is het vullen van de noesten niet direct nodig en juist de open noesten en scheurtjes dragen bij aan het rustieke karakter van het eiken blad! 

Een eiken blad voor uw bureau, salon / bijzettafel, wastafel, kast en/of wandplank / schap!

De toepassingen van onze eiken bladen zijn eindeloos. Natuurlijk is op dit moment het TV meubelblad van eikenhout enorm populair, maar onze eiken bladen kunnen al vanaf 15x20x2 cm besteld worden, dus ook voor het vervaardigen van een stoere stalen kast met eiken bladen, een sfeervol bureaublad en/of een blad voor uw nieuwe salontafel / bijzettafel zijn onze eiken bladen perfect geschikt. Daarnaast worden onze eiken bladen veelvuldig gebruikt als wandplank / schap. Wat dacht u van een moderne & strakke keuken zonder bovenkastjes met een prachtige rustieke eiken wandplank als eyecatcher? Of een robuust eiken wastafelblad in de badkamer? De mogelijkheden op het gebied van toepassingen zijn eindeloos. Wat uw wensen ook zijn, u vindt altijd een passend eiken blad - op maat - bij EIKENvakman.nl! 

Bladdikte en het aantal 'planklagen', hoe werkt dit precies?

Een eiken blad is bij EIKENvakman.nl in diverse 'diktes' verkrijgbaar - van 2 cm tot en met 6 cm -, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen '1-laags' en 'meerlaags' (2 of 3). 1-laags houdt in dat er sprake is van een massief blad waarbij de dikte 1 massieve plank(laag) betreft. Bij een meerlaags blad wordt de bladdikte gerealiseerd door 2 of meerdere planken die verlijmd worden. Zo vindt u bij EIKENvakman.nl een mooi massief 2-laags blad van 4 cm dik, bestaande uit 2 planklagen, en een 'opgedikt' (hol van binnen) 3-laags eikenhouten blad van 6 cm dik. In principe kunt u van de volgende spelregel uitgaan: Hoe dikker / massiever het blad en hoe minder 'planklagen', hoe duurder het blad is. Om toch een mooi robuust eiken blad van 6 cm dik voor een scherpe prijs aan te bieden is een opgedikt blad een goede optie. Daarnaast is een eiken blad dat meerlaags opgebouwd ook nog eens super sterk & stabiel!

© Copyright 2024 EIKENvakman - onderdeel van Roca Online B.V.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »