EIKENvakman

Zoekresultaten voor ""
Filters
Geen producten gevonden...

Eiken tafelblad - Tafelbladen van eikenhout Rustiek & Foutvrij - Voor een prachtige eiken eet(kamer)tafel!

Een eiken tafelblad - perfect op maat - bestelt u direct online voor de beste prijs bij EIKENvakman.nl. Wij bieden een uitgebreide collectie eikenhout tafelbladen die door ervaren houtbewerkers (eikenvakmannen!) met zorg, precisie en liefde voor het vak gemaakt worden. Kiest u voor een sfeervol tafelblad van rustiek eikenhout, een stijlvol tafelblad van foutvrij eikenhout, of voor de robuuste en stoere 'extra rustiek' tafelbladen? Maar uiteraard is er meer te kiezen dan alleen de eikenhout(kwaliteit) soort. Wij bieden eiken tafelbladen in diverse vormen (recht, rond, ovaal, boomstamrand), diktes (3, 4, 5, 6 cm) en afwerkingen, zoals bijvoorbeeld geborsteld of met V-groeven. Voor welk eikenhouten tafelblad u ook kiest, bij EIKENvakman.nl bent u verzekerd van een prachtig tafelblad van topkwaliteit eikenhout dat - op maat - ambachtelijk verlijmd, geschaafd en afgewerkt wordt. En dit alles voor een scherpe online prijs & met een snelle levertijd, wel zo prettig!Een bijzondere eiken tafelblad collectie bij EIKENvakman.nl.

Bij EIKENvakman.nl vindt u een - met veel zorg samengestelde - uitgebreide collectie eikentafelbladen, waarbij we een 4-tal cruciale 'eigenschappen' gebruikt hebben om deze topcollectie overzichtelijk voor u te presenteren: Eikenhout(kwaliteit) soort, vorm, dikte en afwerking. Onderstaand lichten wij deze verschillende eiken tafelblad factoren graag toe!

Een tafelblad van rustiek, foutvrij of 'extra rustiek' eikenhout?

Bij EIKENvakman.nl heeft u de keuze uit tafelbladen van rustiek (zichtzijde B-kwaliteit), foutvrij (zichtzijde A-kwaliteit) en 'extra rustiek' eikenhout. Rustiek eikenhout bevat noesten, scheurtjes en takjes en zorgt voor een mooi sfeervol eiken tafelblad. Bij de meeste eiken tafelbladen van rustiek eikenhout heeft u de optie om noesten en oneffenheden open te laten of te laten vullen. Foutvrij eikenhout (zichtzijde A-kwaliteit) bevat geen (nauwelijks) noesten en scheuren. Een tafelblad van foutvrij eikenhout oogt dan ook wat rustiger en is ideaal geschikt voor een stijlvolle eiken tafel. Naast rustiek en foutvrij vindt u bij EIKENvakman.nl ook een mooie collectie tafelbladen van 'extra rustiek' eikenhout. Hierbij komen grote(re) open noesten en scheuren voor en tevens is het mogelijk dat er sprake is van ingesloten hart(scheuren) en kleine delen spint(randen). Extra rustiek eikenhout is tegenwoordig enorm populair en ideaal geschikt voor een stoer, robuust & levendig eiken tafelblad. 

Impressie: Het verschil tussen foutvrij en rustiek eikenhout.

Verschil tussen foutvrij en rustiek eiken

 

Eiken tafelblad vormen: Recht, rond, ovaal & boomstam(rand)!

Bij EIKENvakman.nl vindt u prachtige eiken tafelbladen in diverse vormen. Natuurlijk bieden wij een grote collectie 'rechthoekige' tafelbladen aan, waarbij de meeste tafelbladen op de millimeter nauwkeurig op maat besteld kunnen worden. Bij onze rechthoekige tafelbladen - op maat - kunt u een breedte van 50 tot 120 cm invoeren en een lengte van 50 tot 350 cm invoeren. Dus ook alle gewenste 'vierkante eiken tafelbladen' vanaf 50x50 t/m 120x120 bestelt u direct bij ons online! 

Daarnaast vindt u bij ons een ruime collectie ronde eiken tafelbladen, in diverse diameters uiteraard. Een rond eiken tafelblad is ideaal geschikt voor een gezellige eiken eetkamertafel en realiseert een warm & sfeervol accent binnen uw interieur. Gaat u voor een 'tikkeltje eigentijds', stijlvol & elegant, dan is een ovaal eiken tafelblad echt iets voor u! Wij bieden een gerichte collectie ovale tafelbladen van eikenhout in diverse afmetingen. Daarnaast bieden wij mooie eiken boomstam(rand) tafelbladen, ideaal geschikt voor een robuuste, natuurlijke & levendige uitstraling. Ook onze boomstam tafelbladen bestelt u in diverse afmetingen en 'lengtestaffels' eenvoudig & snel voor de beste (online) prijs! 

Eikenhouten tafelbladen van 3 tot 6 cm, van subtiel tot robuust!

Bij EIKENvakman.nl vindt u eiken tafelbladen in diverse diktes, van 3 tot 6 cm. Naast de totale (optische) dikte is er ook nog sprake van tafelbladen met een dikte uit 1 (plank)laag of meerdere lagen en tevens is er onderscheid te maken tussen een massief eiken tafelblad en een opgedikt eiken tafelblad. Wij lichten deze verschillende mogelijkheden graag toe. Een bladdikte kan bestaan uit 1 planklaag, maar kan ook gerealiseerd worden door meerdere planken die op elkaar verlijmd worden. Zo vindt u bij eikenvakman.nl massieve tafelbladen van 3 cm en 4 cm dik die 1-laags massief zijn, maar ook tafelbladen van 4 cm die 2-laags massief zijn. Daarnaast bieden wij diverse 'opgedikte' tafelbladen aan, waarbij de dikte (optisch) massief lijkt, maar deze of van binnen hol , of van onder minder dik is. Met een opgedikt tafelblad combineert u een 'dik' eiken tafelblad voor een scherpe prijs. 

Diverse afwerkingen / bewerkingen, voor een eiken tafel met bijzonder accent!

Naast eikenhout(kwaliteit) soort, vorm en dikte, kunt u bij EIKENvakman.nl ook kiezen uit diverse afwerkingen van uw eiken tafelblad. Naast de 'standaard' afwerking geschaafd & onbewerkt zijn er diverse afwerkingen mogelijk, die het eiken tafelblad van een bijzonder accent voorzien. Zo kunt u kiezen voor een geborsteld eikenhouten tafelblad, waardoor de houtnerven extra duidelijk zichtbaar zijn. Ook vindt u bij ons tafelbladen waarbij de lamellen (lees: verlijmde planken) over de lengte voorzien zijn van een subtiele V-groef, voor een bijzonder & stijlvol accent. 

Ambachtelijk verlijmde eikenhouten tafelbladen voordelig online. 

Voor welk eiken tafelblad u uiteindelijk ook kiest, bij EIKENvakman.nl bent u verzekerd van een tafelblad vervaardigd uit hoogwaardig eikenhout, ambachtelijk verlijmd en zorgvuldig bewerkt en afgewerkt door door ervaren houtbewerkers, met oog voor detail en liefde voor het vak! Dit geldt natuurlijk ook voor onze eiken bladen! Hierbij wordt gebruik gemaakt van kunstmatig gedroogd (kd) eikenhout met een vochtpercentage van circa 8 - 12%, ideaal geschikt voor binnengebruik dus. Wij combineren topkwaliteit eiken tafelbladen met het gemak & eenvoud van online bestellen, waarbij we garant staan voor een scherpe prijs en een snelle levertijd, wel zo prettig! 

Alles voor een sfeervolle eiken eet(kamer)tafel!

Alles voor een prachtige eiken tafel vindt & bestelt u eenvoudig & voordelig online bij EIKEnvakman.nl. De basis van een eiken tafel is uiteraard een prachtig eiken tafelblad. Wat uw wensen op het gebied van eikenhout(kwaliteit) soort, vorm, afwerking, dikte en afmeting(en) ook is, bij ons vindt u altijd een passend eikenhouten tafelblad (op maat). Naast het tafelblad zijn de tafelpoten ook van grote invloed op het totale plaatje van uw nieuwe eet(kamer)tafel. Gaat u voor een klassieke eikenhout tafel met mooie bijpassende tafelpoten van eikenhout, of gaat u voor die stoere & moderne uitstraling van een eikentafelblad in combinatie met stoere stalen tafelpoten? Bij EIKENvakman.nl vindt u een ruim assortiment stalen - en eiken tafelpoten. Maar ook voor een bijzonder eiken onderstel en stalen onderstel, voor een rond & ovaal eiken tafelblad, bent u bij ons aan het juiste adres. 

Eiken tafel(blad) behandelen met 1 of 2 componenten lak / olie?

Heeft u het perfecte eiken tafelblad gevonden en gecombineerd met de gewenste tafelpoten, dan bent u er bijna! De laatste stap is natuurlijk de behandeling van uw eiken tafelblad. De keuze op het gebied van en/of olie, en uiteraard de kleur en het effect hiervan, is van grote invloed op de 'look' van uw nieuwe eiken tafel. Bij EIKENvakman.nl vindt u uiteraard een gerichte collectie lak en olie speciaal geschikt voor onze eiken tafelbladen.

Let er hierbij goed op dat u de keuze heeft uit 1 (A) en 2 (A+B) componenten lak / olie. Normaal gesproken adviseren wij voor een eikenhout tafelblad, dat aan slijtage (en water / vocht) onderhevig is en intensief gebruikt wordt, een 2 componenten olie of lak. Echter wordt er, zeker in het geval van een (extra) rustiek eikenhouten tafelblad, ook vaak gekozen voor een 1 component (A) lak / olie. Stel dat er sprake is van een kras(je), een deukje en/of een vlekje in uw tafelblad. Met een 1 componenten lak kan dit stukje eenvoudig opgeschuurd en opnieuw behandeld worden, zonder dat dit (direct) opvalt. Bij een 2 componenten lak / olie is dit niet zo eenvoudig. Voor u rest de keuze tussen optimale bescherming met 2 componenten lak / olie of de praktische voordelen in het geval van 'bijtippen' van 1 component olie / lak. 

© Copyright 2024 EIKENvakman - onderdeel van Roca Online B.V.
Manage cookies