EIKENvakman

Eiken blad / meubelblad op maat - 3 cm dik (1-laag) - rustiek eikenhout - Fijnbezaagd (ruw) - verlijmd kd 8-12% - 15-120x40-300 cm

Van 20 cm tot 120 cm
cm
Van 40 cm tot 300 cm
cm
€30,75
€30,75

... updating the shopping cart ...
Levertijd: 15 - 20 werkdagen

Eiken blad / paneel FIJNBEZAAGD / RUW - 3 cm dik - massief 1-laag - Op maat - Breedte: 15 t/m 120 cm - Lengte: 40 t/m 300 cm - Rustiek Europees eikenhout (bevat noesten) - Kunstmatig gedroogd (kd) 8-12% - Ambachtelijk verlijmd, geschaafd & fijnbezaagd (zichtzijde) - Onbehandeld. Een prachtig 'fijnbezaagd' eiken meubelblad dat met de hand vervaardigd wordt door ervaren houtbewerkers, met veel zorg en oog voor detail! Onze eiken bladen bestaan uit geschaafde rustieke eikenhouten planken, die kunstmatig gedroogd zijn (kd 8-12%); Een ideaal vochtpercentage voor binnengebruik. De breedte van deze planken varieert tussen de 4 en de 12 cm. Rustiek eikenhout (zichtzijde B-kwaliteit) bevat (k)noesten en scheurtjes, voor een sfeervol, natuurlijk & levendig eiken blad! Deze mooie geschaafde planken worden - in de door u gewenste maatvoering - op maat verlijmd tot een prachtig eikenhout blad. Vervolgens wordt de zichtzijde van het eiken blad fijnbezaagd (ruw) bewerkt. De fijnbezaagde zichtzijde van het eiken blad zorgt voor een bijzonder, robuust en natuurlijk blad met een stoer accent. LET OP: De noesten en oneffenheden kunnen bij een gezandstraald blad niet gevuld worden. 

Eiken bladen (op millimeter niveau) op maat:

Dit eikenhouten blad kunt u bij EIKENvakman.nl direct in de door u gewenste afmeting bestellen. Voer bij stap 1 de gewenste breedte - van 15 t/m 120 cm - en bij stap 2 de gewenste lengte - van 40 cm t/m 300 - in. Klik vervolgens op de knop 'bereken' en de exacte prijs van uw eiken blad op maat wordt direct getoond. 

Bestellen op millimeter niveau: 
Wilt u een eiken blad op millimeter niveau te bestellen, bijvoorbeeld een breedte of lengte van 1006 mm? Vul dan het gewenste aantal cm in, in dit geval dus '100,6'!

Een fijnbezaagd / ruw eiken blad van 3 cm dik bij EIKENvakman:

 • Ons eiken blad van 3 cm dik is een toegankelijk massief eikenhouten blad met 1 planklaag.
 • Bij dit eiken blad worden alleen maar 'doorlopende lamellen' in de lengte gebruikt, oftewel volle planklengtes over de volledige lengte van uw blad. 
 • De breedte per lamel (plank) binnen uw blad varieert tussen de 4 en de 12 cm. In het geval van een eiken blad van 40x240 cm ontvangt u normaal gesproken een verlijmd eiken blad met circa 4 a 8 lamellen. 
 • Wij laten uw blad, na het verlijmen, minimaal 1 week rusten, zodat het vocht (dat in het eikenhout trekt tijdens het verlijmen) er weer uittrekt. 
 • Vervolgens wordt uw blad als geheel nogmaals geschaafd, waarna het blad aan 1 zijde 'fijnbezaagd / ruw' wordt bewerkt. Hierbij wordt het blad door de lintzaag gehaald, waarbij de karakteristieke fijnbezaagde 'dwarsstrepen' en het ruwe oppervlakte gerealiseerd worden. Deze werkwijze resulteert in een fijnbezaagde (ruwe) zichtzijde van het eiken blad, vergelijkbaar met de look van het 'echte' fijnbezaagde eikenhout dat vaak voor buiten gebruikt wordt als constructiehout. 
 • Uw eikenhouten blad wordt onbehandeld bij u thuis bezorgd. 

LET OP: Rustiek eikenhout kd 8-12% is geen foutvrij (A kwaliteit) eikenhout. Rustiek eikenhout bevat noesten, scheurtjes en mogelijk ook hart en kleine delen spint. Houdt hier dus rekening mee.

 • Rustiek eikenhout (bevat noesten)
 • Verlijmd & Fijnbezaagd (zichtzijde met ruw oppervlakte)
 • Onbehandeld
 • kunstmatig gedroogd (kd) 8 - 12%
 • van 15 t/m 120 cm - OP MAAT
 • van 40 t/m 300 cm - OP MAAT
 • 3 cm (massief 1-laag)

Verlijmd, geschaafd & (zichtzijde) fijnbezaagd / ruw  rustiek eikenhout kd 8-12%.

Uw eiken blad is door ervaren houtbewerkers met zorg en vakmanschap op maat voor u vervaardigd. Het blad bestaat uit geschaafde planken van rustiek eikenhout (bevat noesten) kd 8-12% die verlijmd worden tot eiken blad. Na 1 'rustweek' wordt het blad als geheel nogmaals machinaal geschaafd en met oog voor detail nagelopen. Vervolgens wordt uw eiken blad fijnbezaagd / ruw bewerkt. Vervolgens worden deze planken weer 'fijnbezaagd'. Hierbij wordt de zichtzijde van het eiken blad door een bandzaag gehaald. Deze bandzaag 'klappert', waardoor die kenmerkende fijnbezaagde dwarsstrepen en het ruwe oppervlakte gerealiseerd worden. Met een fijnbezaagd eiken blad van EIKENvakman.nl kiest u voor een geschaafd en strak verlijmd eiken blad, maar wel met een fijnbezaagde zichtzijde met ruw oppervlakte. Deze bewerking realiseert een bijzonder eiken blad met een mooie natuurlijke uitstraling, een rustiek karakter en een stoer accent. 

Uw eiken blad wordt door ons niet behandeld. Wij leveren onze eiken bladen onbehandeld (blank) uit. In het geval van binnengebruik adviseren wij altijd om uw blad te behandelen. Doe dit op korte termijn na ontvangst en zorg ervoor dat u het product volledig behandeld. Populaire behandelingsmethoden van onze eiken bladen zijn oliën en lakken. 

Uw blad wordt gemaakt van kunstmatig gedroogd (kd) eikenhout met een vochtpercentage van circa 8 - 12%. Dit vochtpercentage is - t.o.v. 'vers eikenhout (ad 20-25%) - ideaal voor binnengebruik. KD 8 - 12% eikenhout
zal bij binnenplaatsing, uitgaande van een normale en stabiele situatie op het gebied van temperatuur en vochtgehalte, niet tot nauwelijks meer werken (krimpen, uitzetten, vervormen, scheuren). 

Kwaliteitsnormen Europees Eikenhout rustiek kd 8-12%

Wij staan voor kwalitatief Europees eikenhout voor een scherpe prijs, echter om verassingen te voorkomen - en eerlijke verwachtingen te scheppen - informeren wij u graag over de door ons gehanteerde kwaliteitsnormen. Wij hanteren scherpere maatstaven dan gemiddeld binnen de eikenhout branche, echter bestelt u bij ons een blad van rustiek Europees eikenhout dat fijnbezaagd / ruw wordt bewerkt (zichtzijde). Onderstaand vindt u uitgebreide informatie over de kwaliteitsnorm en zaken die (eventueel) voor kunnen komen. 

 • Dit eiken blad bestaat uit rustiek Europees eikenhout waarin (k)noesten en scheurtjes voor (kunnen) komen. Ook kan er sprake zijn van 'ingesloten hart'.
 • Onze eiken bladen worden met harde (scherpe) kanten geleverd, houdt hier dus rekening mee. 
 • De onderzijde van onze eiken bladen hebben mogelijk een wat rustiekere uitstraling.
 • LET OP: In het geval van bladen / panelen van eikenhout vinden wij het belangrijk om duidelijk te vermelden dat rustiek eikenhout (zichtzijde B-kwaliteit) geen foutvrij (A-kwaliteit) eikenhout betreft. Houdt hier dus rekening mee. 
 • Wij streven naar spintvrij rustiek eikenhout, echter kan het voorkomen dat er in beperkte mate onaangetast spint in het eikenhout - en dus ook in uw blad - voorkomt. Uiteraard zal dit altijd in beperkte mate zijn en kunnen onze vakmannen een goede afweging maken of dit onderdeel wel of niet past binnen de zichtzijden van uw blad.
 • Producten kunnen onderling van kleur verschillen en ook binnen een eiken blad kunnen meerdere kleurtinten en kleurschakeringen te zien zijn, evenals optische verschillen per 'lamel'. Dit zal altijd het geval zijn bij een blad van rustiek eikenhout. 
 • Onze eiken bladen worden zorgvuldig vervaardigd. U kunt er dan ook vanuit gaan een 'stabiel blad' te ontvangen. Houdt er echter rekening mee dat een product van eikenhout altijd (in beperkte mate) zal blijven werken. In stabiele omstandigheden binnenshuis en voorzien van een correcte behandeling met lak of olie zal dit echter minimaal zijn.
 • Fijnbezaagd eikenhout betreft een ruw oppervlakte met duidelijk aanwezige (zichtbare) (dwars)strepen op het eikenhout. U kiest hierbij bewust voor een eiken blad met een ruw oppervlakte, houdt hier dus rekening mee.
 • In het geval van een fijnbezaagd rustiek eiken blad kunnen de (k)noesten niet gevuld worden. U ontvangt dus altijd een blad inclusief 'open' noesten en eventueel scheuren. 

Tips: 

 • Kies altijd voor een schroefbevestiging en gebruik hiervoor goede schroeven met een hoge mate van elasticiteit, zodat er geen problemen ontstaan bij eventuele werking van het hout (uitzetten / krimpen).
 • Om oxidevlekken (blauwzwarte vlekken) tegen te gaan (allergische reactie van hout op metaal) adviseren wij schroeven (en andere bevestigingselementen) van RVS. Uiteraard adviseren wij hierbij ook om direct contact met andere metaalsoorten te voorkomen.
 • Zorg er, bij een schroefbevestiging, altijd voor om het eikenhout altijd voor te boren. Dit zorgt voor minder spanning op het hout tijdens werking en verkleint de kans op scheurvorming.
 • Wij adviseren om uw onbehandeld eiken blad / paneel op korte termijn na ontvangst en voor gebruik volledig te behandelen met bijvoorbeeld lak of olie.
 • LET OP: In het geval u kiest voor een behandeling met kleur (pigment) - in combinatie met een fijnbezaagd eiken blad - zal het pigment met name in de 'grovere delen' (lees: de plekken waar het eikenhout 'dieper' is) zichtbaar worden, deze zullen dus extra opvallen.
 • Indien er wordt gekozen voor een behandeling van het hout met olie of lak dient u rekening te houden met een (her)behandeling om de zoveel tijd. De specifieke tijdsperiode is uiteraard afhankelijk van de specifieke situatie en moet dan ook op eigen inzicht gebeuren.
 • LET OP: U bestelt hierbij een eiken blad van 3 cm dik. In het geval van grote(re) afmetingen en specifieke toepassingen (denk aan een lang hangend meubelblad) adviseren wij extra versteviging(en) aan te brengen in de breedte van het blad om eventueel werken / doorhangen te voorkomen.
© Copyright 2019 EIKENvakman - Development & Online marketing by ROCA online
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »