EIKENvakman

Zoekresultaten voor ""
Filters
Geen producten gevonden...
Filters
  • Bewerking

Oude eiken balken (verouderd) bij EIKENvakman.nl; Prachtige 'oude eikenhout balken', met de hand ambachtelijk vervaardigd in eigen beheer, bestelt u bij ons eenvoudig online voor een scherpe prijs! De basis van onze oude eiken balken zijn rustiek eiken balken ad 20-25%. Deze worden met de hand geschaafd, waarbij een natuurlijke vormgeving gerealiseerd wordt. Vervolgens wordt de balk opgeborsteld, zodat de nerven mooi geaccentueerd worden, voor een eiken balk met karakter. Daarnaast kunt u kiezen voor gerookte eiken balken, voor die bijzondere 'oud eikenhout' kleurtint en eventueel een behandeling met whitewash en olie. Een oude eiken balk van EIKENvakman.nl kan daarnaast ook in de door u gewenste lengte - mooi haaks gezaagd - geleverd worden, wel zo handig!

Een oude eiken balk, altijd een eyecatcher!

Bij het toepassen van een oude eiken balk in uw interieur zal deze altijd de nodige aandacht trekken. Zoekt u actief naar een bijzonder accent in uw interieur, dan zijn onze verouderde eiken balken een prachtige optie. De oude balken combineren een natuurlijke, warme en sfeervolle uitstraling met een stoer en rustiek accent. Onze oude eiken balken worden met name voor 'zichtbaar constructiewerk' binnenshuis gebruikt, met name in de woonkamer en de keuken. Maar ook steeds vaker worden onze eiken balken gebruikt voor het vervaardigen van interieur objecten en meubels. Maar waar u deze verouderde eiken balken ook voor wilt gebruiken, ze zullen altijd een eyecatcher worden!

Een topcollectie 'oude eiken balken' bij EIKENvakman.nl. 

Bij EIKENvakman.nl vindt u een ruime collectie oude / verouderde eiken balken. Hierbij hebben wij de meest gebruikte afmetingen (kopmaten) van eiken balken - van 45x60 mm tot en met 300x300 cm - opgenomen in een drietal 'oude balk stijlen'. Zeker in het geval van constructiewerk wordt vaak gekozen voor de combinatie voor massieve vierkante balken als 'staanders' in combinatie met veelal kleinere rechthoekige balken, vandaar dat wij een mooie mix oude eikenhout balken aanbieden - van klein naar groot! Bent u gericht op zoek naar een specifieke maat die niet tot onze online collectie behoord? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, de kans is groot dat wij u van dienst kunnen zijn. Stuur een mailtje, bel even, of vul een online contact / offerte formulier in. De medewerkers van EIKENvakman.nl zijn u graag van dienst! 

Geschaafd, geborsteld, gerookt & behandeld met whitewash + olie. 

Wij verouderen uw eiken balk met de hand. Dit doen wij bij EIKENvakman.nl volledig in eigen beheer, waarbij ervaren houtbewerking-vakmannen zorgen voor een prachtige eiken balk met levensechte 'oude eikenhout look'. Wij bieden onze oude eiken balken in 3 stijlen aan. De basis van een verouderde eiken balk betreft altijd een rustiek eiken balk (ad 20-25%). Deze schaven wij met de hand, zodat een mooie natuurlijke vorm gerealiseerd wordt. Vervolgens wordt de balk (op)geborsteld, waarbij het zachte hout op het oppervlakte verwijderd wordt. Dit zorgt ervoor dat de houtnerven duidelijk geaccentueerd worden, voor een eikenhout balk met mooie & duidelijke accenten.

Het schaven en borstelen is de 1e oude balken stijl. Bij de 2e stijl wordt de geschaafde en geborstelde eiken balk ook nog gerookt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ammoniak, dat een reactie opwekt bij het looizuur in het eikenhout. Dit versnelt het verouderingsproces waarbij die mooie donkere 'oude eikenhout kleur' gerealiseerd wordt. Bij de 3e stijl wordt de balk vervolgens nog behandeld met whitewash en olie. Eerst wordt whitewash aangebracht en na een tijdje weer van het oppervlakte verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de whitewash in de nerven achterblijft. Daarna wordt de balk behandeld met olie, voor een mooie egale afwerking van uw oude eiken balk. Natuurlijk vindt u bij ons ook prachtige oude eiken planken, die op vergelijkbare wijze verouderd zijn!

 

Een 'echte' oude eiken balk, of verouderen?

Echte oude eiken balken zijn enorm populair als interieur object. De unieke uitstraling van 'echt oud eikenhout' is natuurlijk ook prachtig en de vraag naar oude eiken balken is de laatste jaren explosief toegenomen. Ditzelfde geldt uiteraard voor de prijs. Echte oude eiken balken, zeker die van goede kwaliteit, zijn extreem kostbaar. Met de verouderde eiken balken van EIKENvakman.nl ontvangt u een balk met de look van oud eikenhout, maar dan voor een scherpe prijs en bent u verzekerd van topkwaliteit!

Een verouderde eiken balk van rustiek ad 20-25% Europees eikenhout. 

LET OP: Onze eiken balken betreffen rustiek eikenhout aangedroogd (ad) 20-25%. Om misverstanden te voorkomen informeren wij u graag uitgebreid over onze verouderde eiken balken. Wij leveren rustiek eikenhout balken met een vochtpercentage van circa 20 - 25%. Deze balken worden met name voor buiten constructie doeleinden gebruikt. Omdat onze oude / verouderde balken met name voor binnen gebruikt worden, willen wij u graag duidelijk meegeven dat dit GEEN gedroogd eikenhout is. Onze verouderde eiken balken zullen bij gebruik binnenshuis altijd nog gaan werken, oftewel inkrimpen, scheuren en/of vervormen. Houdt hier dus rekening mee!

Bent u helemaal gek van die 'oude eikenhout look', bekijk dan ook zeker even onze collectie eiken bladen en eiken tafelbladen met de afwerking 'geborsteld & gerookt'!

© Copyright 2024 EIKENvakman - onderdeel van Roca Online B.V.
Manage cookies