EIKENvakman

Zoekresultaten voor ""
Filters
Geen producten gevonden...
Filters
  • Bewerking

Oude eiken planken (verouderd) bij EIKENvakman.nl: Een levensechte unieke 'eiken hout look' gecombineerd met topkwaliteit eikenhout & een scherpe prijs! Verouderde eiken planken - in 3 'oude eikenhout stijlen' - bestelt u direct & voordelig online bij EIKENvakman.nl. Wij verouderen uw eiken plank (geschaafd rustiek eikenhout ad 20-25%) volledig in eigen beheer, waarbij de plank met de hand geschaafd en (op)geborsteld wordt. Deze bewerking kan uitgebreid worden met roken, voor die donkere 'oude eikenhout kleur', en een behandeling met whitewash & olie. Voor welke oude eikenhout plank u ook kiest, bij EIKEnvakman.nl bent u verzekerd van topkwaliteit eikenhout, ambachtelijk vakmanschap & een scherpe (online) prijs!

Een oude eiken plank van 28x190 bij EIKENvakman.nl.

Bij EIKENvakman.nl vindt u een gerichte collectie oude / verouderde eiken planken & oude eiken balken. Als basis voor onze oude eiken planken hebben wij gekozen voor de meest gebruikte geschaafde eiken plank afmeting, met een dikte die geschikt is voor het handmatig schaven van de plank. De basis is dan ook een geschaafde eiken plank (rustiek ad 20-25%) van 28x190 mm. Deze geschaafde eiken plank wordt in eigen beheer - met de hand op ambachtelijke wijze - verouderd, waarbij u de keuze heeft uit drie 'verouderingsstijlen'. Een gerichte collectie van 3 oude eiken planken dus, die u direct online eenvoudig kunt bestellen in een lengte van 100, 150, 200, 300 en 400 cm. Onderstaand lichten wij de specifieke verouderingsstijlen van EIKENvakman.nl graag toe!

Verouderde eiken planken: geschaafd, geborsteld, gerookt & behandeld met whitewash + olie. 

Wij verouderen van uw eiken plank doen wij zorgvuldig & op ambachtelijke wijze met de hand. Ervaren houtbewerkers zorgen voor een levensechte oude eiken plank, speciaal voor u vervaardigd. U heeft de keuze uit drie verouderingsstijlen. Er wordt altijd gebruik gemaakt van een geschaafde rustiek eikenhout plank (ad 20-25%) van 28x190 mm. Deze wordt allereerst met de hand geschaafd, waarbij een mooie natuurlijke vorm gerealiseerd wordt. Vervolgens wordt de plank (op)geborsteld, waarbij het zachte hout op het oppervlakte verwijderd wordt. Dit zorgt ervoor dat de houtnerven duidelijk geaccentueerd worden, voor een eikenhouten plank met mooie & duidelijke accenten.

De 1e verouderingsstijl is dan ook 'schaven en borstelen'. Bij de 2e stijl wordt dit uitgebreid met het 'roken' van de eiken plank. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ammoniak, dat een reactie opwekt bij het looizuur in het eikenhout. Dit versnelt het verouderingsproces waarbij die mooie donkere 'oude eikenhout kleur' gerealiseerd wordt. Bij de 3e verouderingsstijl wordt de geschaafde, geborstelde en gerookte plank tevens behandeld met whitewash en olie. Eerst wordt de whitewash aangebracht en na een tijdje weer van het oppervlakte van de plank verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de whitewash in de nerven van de plank achterblijft. Daarna wordt de balk behandeld met olie, voor een mooie egale afwerking van uw oude eiken balk. 

Een 'echte' oude eiken plank, of verouderen?

Echte oude eiken planken zijn enorm populair als interieur object. Vooral de echte eiken wagondelen en planken gezaagd uit authentieke eiken spoorbielzen zijn enorm populair. De unieke uitstraling van 'echt oud eikenhout' is prachtig en de vraag naar oude eiken planken (eiken barnwood) is enorm groot op dit moment. Dit heeft (helaas) geleidt tot een beperkt aanbod en enorme prijsverhogingen. Met de verouderde eiken planken van EIKENvakman.nl ontvangt u een levensechte 'oude eiken plank', met de mooie uitstraling van oude eikenhout, maar dan altijd van topkwaliteit en voor een scherpe prijs!

Een verouderde eiken plank van rustiek ad 20-25% Europees eikenhout. 

LET OP: Onze verouderde eiken planken balken betreffen rustiek eikenhout aangedroogd (ad) 20-25%. Om misverstanden te voorkomen willen wij u graag toelichten wat dit inhoud: Eiken planken met een vochtpercentage van circa 20 - 25% worden met name 'voor buiten' gebruikt. Aangezien onze oude / verouderde eikenhout planken juist vooral binnen gebruikt worden, willen wij u graag duidelijk meegeven dat dit GEEN gedroogd eikenhout is. Onze verouderde eiken planken zullen bij gebruik binnenshuis altijd nog gaan werken, oftewel inkrimpen, scheuren en/of vervormen. Houdt hier dus rekening mee!

Wilt u een stabiel product met die mooie oude eikenhout look? Dan is een eiken blad of eiken tafelblad met de afwerking geborsteld & gerookt wellicht iets voor u!

© Copyright 2024 EIKENvakman - onderdeel van Roca Online B.V.
Manage cookies